TROLLHÄTTANS FÄLTRITTKLUBB

Ridskolan

Välkommen att börja rida hos oss!

Våra lektioner leds av välutbildad personal. Alla medlemmar ges möjlighet att utvecklas och ges personlig tillfredställelse utifrån sina egna mål. Detta gäller alla, från den hårdsatsande erfarne tävlingsryttaren till den nyblivne ridskoleryttaren och rekreationsryttare.

Du anmäler dig eller ditt barn till ridskolan via Min ridskola. Det går också bra att ringa på telefon 0520-50 00 50 mellan klockan 12.00-13.00 på vardagar, och mellan klockan 08.00 – 08.30 på lördagar. Svarar vi inte lämna oss gärna ett meddelande så hör vi av oss.

Viktgräns

Vi vill påminna alla om att vi tyvärr måste ha en gräns för högsta tillåtna vikt på våra hästar. Vår önskan är att ridning ska vara tillgänglig för alla, men för hästarnas välbefinnande måste vi tänka på hur mycket de mår bra av att bära i längden. Läs mer om viktgräns

Klädsel och utrustning vid ridning

Godkänd hjälm är ett krav, och finns att låna av oss. Oömma byxor utan tjocka sömmar på insidan av benen, och stövel eller ridkänga med klack är att rekommendera.

Säkerhetsväst ska alltid bäras av alla vid hoppning i terräng. Är man under 18 år måste man ha säkerhetsväst vid all hoppning (även inomhus) och uteritt. Vi rekommenderar dock alla att man alltid har säkerhetsväst. Klubben har ett antal västar att låna ut.

Alla under 15 år måste ha hjälm på vid all hantering av hästarna, även i stallet.