TROLLHÄTTANS FÄLTRITTKLUBB

Träning inom olika grenar

Utöver vår ridskoleverksamhet så erbjuder vi även träningar för flera olika tränare inom olika grenar. Gå in under respektive gren för att se de olika tränarna samt eventuella gruppindelningar. Våra ordinarie instruktörer erbjuder privatlektioner i mån av tid, dessa bokas med respektive instruktör:

Löshoppning

Om intresse finns för att löshoppa, kontakta kansliet så kan vi ordna ett tillfälle. Ibland har vi mer regelbundna tillfällen, håll utkik på vår facebooksida och här på hemsidan för mer information. Är du intresserad så maila till anmalningar@tfrk.se

Före löshoppningen

Se till att era hästar är framskrittade och uppvärmda innan de ska in och löshoppa. Alla som vistas i ridhuset ska ha hjälm. Alla hästar ska vara utrustade med träns och 2 grimskaft. Det ska vara minst två personer på varje häst.

Terrängträning

Klubben har tillgång till en fantastisk natur med fasta fälttävlanshinder. För att träna på vår fälttävlansbana gäller regler för terrängbana. Varje år v 26 har ridskolan en  terränghoppningskurs, som även privata ekipage kan anmäla sig till. Klubben brukar någon gång varje år anordna en pay- and cross. Om ni är intresserade av att träna för någon extern tränare och/eller hjälpa till att anordna en fälttävlanskurs, är ni välkomna att ta kontakt med info@tfrk.se.

Vi är också i stort behov av hjälpa att renovera gamla hinder samt bygga nya, så hör av er om ni vill hjälpa till!

Programträning

Cirka en gång per termin ordnas programträning på ridskolan.Träningen sker i gamla ridhuset med bommar eller staket som avgränsning. Hästen/ponnyn ska vara uppvärmd i förväg och det gör man enskilt. Framridningen sker på den mindre delen i ridhuset, nya ridhuset om det är ledigt eller i paddocken. På banan rider man sitt program och därefter får man feedback på vad som var bra och vad man kan göra annorlunda för att plocka några extrapoäng. I anmälan skriver man tydligt vilket/vilka program man önskar rida, och vilken bana det går på (20*40 eller 20* 60). 

Håll utkik på facebooksidan och på anslagstavlan i caféet för mer information. Är du intresserad av programträning så hör av dig till stina.pilhall@tfrk.se.