TROLLHÄTTANS FÄLTRITTKLUBB

Stallnytt juni

I stallnytt kan du denna månad läsa om två nya hästar, ytterligare hästlektion till hösten, nyexaminerade hästskötare och Pay and Cross 12 juni.

Vi har välkomna två nya hästar till stallet. Ponnyn Hanna som är en Connemara född 2016 och valacken Foggy som är en irländsk sporthäst född 2014. Vi hoppas att de snart kan börja i verksamheten tillsammans med Rosy, Terry, Penny och Blaze som har vilat ett tag men som nu har börjat ridas i gång.

Porfyr och Cocos kommer att säljas. Porfyr ska gå i pension efter lång och trogen tjänst. Cocos behöver ett nytt hem eftersom han är lite för känslig för vår verksamhet. Ibland visar det sig att några hästar inte passar för ridskola. Minne var en sådan ponny. Hon är nu såld och trivs som en prinsessa nere i privatstallet där hon kommer att stå uppstallad under sommaren. En ny häst, en 9 årig valack, är bokad från Irland och kommer troligtvis till anläggningen inom kort. Han ersätter Sheriff som planeras lämnas åter till säljaren som inte levererat enligt avtal.

Vi gratulerar åter igen alla elever från Realgymnasiet som nu genomfört sin utbildning och tagit hästskötarexamen. Vi är så stolta över er! Till hösten kommer Realgymnasiet att vara på TFRK två dagar i veckan eftersom det fungerar bra att dela upp de praktiska momenten mellan vår och Brättes anläggning. Planen är därför att vi startar en ny hästlektion på torsdagar till hösten.

Söndag 12 juni arrangerar vi en Pay and Cross för ponny och häst på vår fina fältrittbana. Sprid gärna denna roliga nyhet.

Hjälp föreningen att tjäna pengar genom olika sponsringsinitiativ. Via Sponsorhuset får du fina rabatter på Granngården när du till exempel handlar blommor, jord, foder eller annat. Gräsroten ger föreningen en slant via Svenska spel.