TROLLHÄTTANS FÄLTRITTKLUBB

Stallnytt maj

Ungdomssektionen har genomfört sin HLR-utbildning, 7 maj klockan 10.00 samlas vi alla för den årliga städdagen och vi kommer att dela med oss av säkerhetstips på våra sociala medier framöver.

HLR kurs
Nu har större delen av våra USEK ungdomar och Stellan Klingberg genomfört sin hjärt- och lungräddnings utbildning. Övrig personal gjorde sin utbildning för ett år sedan. En HLR-utbildning innehåller både teoretiska och praktiska moment. Där man bland annat lär sig  att larma på rätt sätt, lägga en person i stabilt sidoläge, kompressioner och inblåsningar. Saker som är jättebra att kunna inom vår sport och på vår anläggning.   

Städdag
Lördag 7 maj klockan 10.00 planerar vi för den årliga städdagen på anläggningen. Alla är välkomna! Det brukar vara en riktigt trevlig dag där vi lär känna varandra medan vi hjälps åt att fixa, rensa, städa och laga. Vi bjuder på korv och bröd. Ta gärna med eventuella redskap eller verktyg som du vill använda. Anmäl dig till styrelsen@tfrk.se så att vi vet hur mycket korv som behövs.   

Säkerhetstips 
Du har säkert läst våra regler för ridhus, hästhantering, klädsel med mera på vår hemsida. De finns för att vi alla ska slippa att råka ut för onödiga olyckor. Håll utkik på Facebook och Instagram framöver. Där kommer vi att tipsa om bra saker att tänka på.   

Aprilhoppet
Tack alla som hjälpte till som funktionärer på Aprilhoppet! Det var en jättetrevlig tävling med drygt 130 starter. 

TIPS!

Svenska ridsportförbundet meddelar att det vi medlemmar gör i vår förening bidrar till att ridsporten utvecklas. För att förbättra vårt gemensamma arbete för en starkare ridsport som ger oss gemenskap och glädje runt hästen. Vill Svenska ridsportförbundet att du svarar på en enkätundersökning: https://url.quenchtec.net/rkxWwQXb  

EFTERLYSNING!

Är du intresserad av att köra traktor?
Vi behöver någon som, vid några tillfällen, under de närmsta månaderna kan hjälpa oss att ta hand om våra betesmarker genom att köra vår traktor med gräsharv och så småningom också betesputs. Om du är intresserad så kontakta stina.pilhall@tfrk.se